/ 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation

'Roshen' staff garden. Project adaptation

Years
2016-2018
Location
Ukraine, Kyiv
Type
Project area
0,47 ha
Client
KCF 'Roshen'
Cooperation
Lanscape architecture — 'In Situ'
Lighting — 'Les Eclaireurs'
Fountains, civil engineering — 'OGI'
Ice rink — 'KEO'
Building facades — 'AER'
State
Implemented
Challenge
To adapt the 'In Situ' project to better suit Ukrainian realities. To turn the industrial area into an open, welcoming space for residents and tourists.
Solution
Detailed development of project documentation, compliance with Ukrainian construction standards, сooperation with 'InSitu' and, as a result, an adapted album of project documentation and author's supervision at an early stage.

Location

 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation

Competition

У 2014 році керівництво фабрики 'Roshen' вирішило перенести частину виробничих потужностей у Вінницю та Бориспіль, а на території фабрики зробити громадський простір 'Roshen Plaza'. Головною задачею було перетворити промислову територію на відкритий затишний простір для мешканців і гостей міста. 

У 2016 році пройшов закритий конкурс на концепцію площі території фабрики 'Roshen', в якому прийняли участь 6 компаній — 3 українські '33bY Architecture', 'MAACC', ’AER’ та 3 іноземні:  'In Situ', 'ExteriorArchitecture', ‘Inside outside’.

 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation

Перемогла французька компанія 'In Situ', а нашу компанію запросили приєднатися до проекту в якості місцевих ландшафтних архітекторів, що зроблять адаптацію проекту до українських реалій.

General view © 'In Situ' atelier de paysages et d'urbanisme / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
General view © 'In Situ' atelier de paysages et d'urbanisme
Central Square © 'In Situ' atelier de paysages et d'urbanisme / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
Central Square © 'In Situ' atelier de paysages et d'urbanisme
Amphitheater © 'In Situ' atelier de paysages et d'urbanisme / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
Amphitheater © 'In Situ' atelier de paysages et d'urbanisme

Project Solutions

Особливістю проекту стало цілісне бачення території. 'In Situ' вирішили вийти за межі технічного завдання: половину парковки запропонували перетворити на паркову зону, нівелювали перепад висот території та розробили комплексний підхід до транспортних та пішохідних зв'язків.

Проектом передбачається:

  • Fountains in front of the central facade of the building
  • 3D mapping on facades
  • Green amphitheater with a lawn
  • A skate rink in place of a lawn in winter
  • Outdoor family cafe 
  • Прямий вихід з підземного переходу з проспекту Науки на територію, що значно спростило б пересування людей
  • Заїзд автобусів з дитячими екскурсіями на територію
  • Staff garden
  • Parking

Staff garden and parking are already implemented


Adaptation Process

З французької сторони було 4 команди, які комплексно розробляли проект: освітлення, ковзанка, фонтани та ландшафт. Тому важливо було оптимізувати процес роботи. 

Перед початком роботи команд ми вивчали вихідні дані: мережі, топозйомки, готували витяги з ДБНів, інвентаризацію зелених насаджень, підбирали варіанти місцевих матеріалів по покриттям та перекладали все це англійською. 

Олена Цимбалюк координувала роботу, і завжди була в курсі всіх деталей проекту як ландшафтної частини, так і всіх суміжних сфер. Вся комунікація з французькою стороною велася в онлайн режимі за допомогою програми, призначеної для командної роботи.  

 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation

Реалізацію розділили на 2 черги будівництва: внутрішній двір з паркінгом і тимчасовим шляхом та амфітеатр.

Черги реалізації / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
Черги реалізації

The concept of the first implementation stage

Основною задачею внутрішнього двору було створення теплої та затишної атмосфери для працівників фабрики. Важливою вимогою від стало використання довговічних природних матеріалів, тому для мощення був обраний граніт — камінь місцевого виробництва — та дерев'яні дубові настили для лав.

Паркінг продовжує ефект амфітеатру та є максимально зеленим — між рядами авто знаходяться висадки беріз та багаторічників. 

Staff garden. Visualization © 'In Situ' atelier de paysages et d'urbanisme / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
Staff garden. Visualization © 'In Situ' atelier de paysages et d'urbanisme
Parking visualization © 'In Situ' atelier de paysages et d'urbanisme / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
Parking visualization © 'In Situ' atelier de paysages et d'urbanisme

Проект адаптовано до українських реалій: при адаптації зважали на клімат, місцеві матеріали, відчуття, що повинні з'являтися в просторі. Увага до найменших деталей — одна з основних рис як проекту 'In Situ', так і нашої адаптації.

Для того щоб уникнути підрізки мощення, розміри площі були спроектовані з урахуванням розмірів гранітних елементів та швів між ними, а самі цільні гранітні блоки виконані під замовлення.

Схема організації рельєфу виконана з пониженням паралельно фасадам будівлі. Це дало можливість зробити всі лави на підпірних стінах однакового розміру та абсолютно паралельними будівлям. Дощоприймачі також витримані в стилістиці покриттів. Вони розташовані вздовж лав та виконані з гранітних елементів.

Author's supervision

Після закінчення адаптації розпочалася реалізація проекту, де ми здійснювали авторський нагляд.

 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation

Роботу над внутрішнім двором та паркінгом завершено — територія знаходиться в експлуатації

 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation
 / 'Roshen' staff garden. Project adaptation

Landscape architecture studio 'KOTSIUBA'

Maksym Kotsiuba, Mariia Andriienko, Marianna Kryvoruchko, Victoria Kachura

 

Lanscape and urban atelier — 'InSitu'

Emmanuel Jalbert, Yann Chabod, Sofia Seghrouchni, Anne Romettino

 

Project manager

Olena Tsimbaluk

 

Phytopathologist

Sergii Rogovskii

 

Photographer

Ivan Avdeenko

Strategy + design — Other Land

Web development — Perevorot.com